Forum Mieszkańców ul. Pachońskiego 5E-J w Krakowie

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2019-03-06 21:33:04

Osiołek
Użytkownik
Liczba postów: 22
Windows VistaOpera 36.0.2130.80

Przykry zapach w mieszkaniu - ROZWIĄZANIE

Moi drodzy

Temat smrodu jedzenia na mieszkaniu poruszony na zebraniu. Rozwiązanie jest proste, w kuchni gdzie macie podłączenie okapu w ścianę/rurę należy włożyć wkładkę plastikową z gumami którą najlepiej zamontować na silikon. Wtedy po wpięciu waszego okapu i uruchomieniu gumowe blokady się otwierają i wasz wywiew idzie w Świat. W przypadku gdy nie używacie okapu a np sąsiad (stąd też smród w waszych mieszkaniach) gumy się blokują i automatycznie zamykają dostęp do waszego pomieszczenia. Zachęcam do zakupy kratki koszt 6-10zł. Jeśli ktoś zainteresowany to mogę wysłać zdjęcia jak to dokładnie wygląda, pisać na email arti599@wp.pl

#2 2019-03-15 20:00:25

volkin
Użytkownik
Liczba postów: 12
MacintoshSafari 604.1

Odp: Przykry zapach w mieszkaniu - ROZWIĄZANIE

Szukam tego „zaworu zwrotnego” po całym internecie i nic nie ma. Okoliczna hurtownia też nie ma. Kupiony w castoramie z foliowymi „uszami” się nie sprawdza ☹️
@Osiołek znasz może jakiś e-sklep lub zwykły sklep w KRK gdzie można to kupić?

Deweloper serwis przyśle, ale koszt to 170 zł. Masakra

#3 2019-03-15 23:44:45

MateuszM
Użytkownik
Liczba postów: 19
WindowsChrome 72.0.3626.121

volkin napisał/a:

Szukam tego „zaworu zwrotnego” po całym internecie i nic nie ma. Okoliczna hurtownia też nie ma. Kupiony w castoramie z foliowymi „uszami” się nie sprawdza ☹️
@Osiołek znasz może jakiś e-sklep lub zwykły sklep w KRK gdzie można to kupić?

Deweloper serwis przyśle, ale koszt to 170 zł. Masakra

Rozmawiałem kiedyś ze znajomym z pracy który miał problem z klapką. Serwis wentylacyjny polecił mu klapkę z grubszej gumy https://www.klimamarket.pl/klapa-zwrotn … ms125.html. Fachowcy doradzali również że jeśli to nie pomoże to jest najnowszy model z magnesem https://www.klimamarket.pl/nowo-klapa-z … netic.html
Ważnym jest to aby klapka była zamontowana w pozycji poziomej a nie na pionowej rurze.
Sklep z Krakowa i to całkiem niedaleko nas.

Ostatnio edytowany przez MateuszM (2019-03-15 23:45:57)

#4 2019-03-23 21:55:07

Osiołek
Użytkownik
Liczba postów: 22
Windows VistaOpera 36.0.2130.80

Witam
Do wentylacji musi być z gumowymi klapkami kratka i najlepiej ją osylikonować (bynajmniej ja tak zrobiłem) i problem z zapachami nie występuje. W tamtym roku kupowałem taką kratkę ale czy teraz jest dostępna to należy poszukać faktycznie po sklepach. W ostatnim czasie w castoramie nie spotkałem. Ta kratka którą jeden z mieszkańców wysłał z linkiem jest idealna ale fakt koszt ponad 70 zł - sporo

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
psmw | domowawinnica | l322 | osuszanie poznań | To tak chwila gdy popsuł się komputer laptop tablet lub inne urządzenie elektroniczne? Serwis laptopów ursus Przyjdź do nas już dziś pomożemy