Forum Mieszkańców ul. Pachońskiego 5E-J w Krakowie

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2019-03-07 16:31:32

MagdalenaM
Użytkownik
Liczba postów: 2
Windows 7Firefox 65.0

zebranie w sprawie drogi na Zielonki

przesyłam informację dotyczącą spotkania w SP 58, jednak termin nie jest do końca ustalony na 15-03-2019
jak będę coś wiedzieć na ten temat będę Państwa infomowała

poniżej zamieszczam treść maila jaki otrzymałam z rady dzielnicy Prądnik Biały

Szanowna Pani,

Uprzejmie informuję, że zwróciłem się z propozycją zorganizowania przez Radę Dzielnicy spotkania m.in. do Zarządu Dróg Miasta Krakowa, Zarządu Dróg Wojewódzkich, GDOŚ, Zarządu Inwestycji Miejskich, firmy Klotoida. Spotkanie bez tych instytucji będzie niewystarczające by odpowiedzieć na pytania, dlatego pragnę by spotkanie było odpowiednio przygotowane. Gdy tylko jednostki odpowiedzą zostanie zamieszczona informacja na stronie internetowej RD IV Prądnik Biały oraz grzecznościowo napiszę do Pani oraz do osób będących w korespondencji tej wiadomości.

Łączę wyrazy uszanowania,
--
Dominik Franczak
Przewodniczący Rady i Zarządu
Dzielnicy IV Prądnik Biały

Rada i Zarząd Dzielnicy IV Prądnik Biały
ul. Białoprądnicka 3, 31-221 Kraków
12 638 10 12, rada@dzielnica4.krakow.pl
http://www1.dzielnica4.krakow.pl/pol

Witamy,

W związku z dużym zainteresowaniem mieszkańców sprawą zachodniej obwodnicy Zielonek,

prosimy o podanie, czy został określony już termin spotkania otwartego z mieszkańcami dzielnicy

w SP 58?

W imieniu

Grupy Inicjatywnej Mieszkańców Prądnika Białego

#2 2019-03-07 16:50:47

Daro
Użytkownik
Liczba postów: 14
WindowsInternet Explorer 11.0

Odp: zebranie w sprawie drogi na Zielonki

Ja jestem jak najbardziej za zrealizowaniem tej inwestycji. Pozwoli ona odciążyć naszą okolice (przede wszystkim skrzyżowanie Pachońskiego/Wyki) i ułatwi komunikacje z Płn obwodnicą Krakowa kiedy ta powstanie.

Droga zostanie wybudowana na tyle daleko od naszego osiedla, że nie widzę żadnych negatywnych skótków dla naszej wspólnoty.

Liczę, że realizacja inwestycji rozpocznie się jak najszybciej.

#3 2019-03-07 18:32:18

MagdalenaM
Użytkownik
Liczba postów: 2
Windows 7Firefox 65.0

Nie odciąży ruchu na skrzyżowaniu Pachońskiego/Wyki a wręcz go wzmożony, ponieważ droga w planach ma mieć 2 pasy w każdym kierunku i będzie dochodzić tylko do ul Pachońskiego a dalej starym torem.
Inwestycja ta nie przewiduje jak na razie doprowadzenia połączenia z ul. Opolską.

może w pierwszym etapie, niech wybudują tramwaj - będzie nam wszystkim łatwiej, tutaj powinien być nacisk z naszej strony

#4 2019-03-07 19:55:18

TomekO
Użytkownik
Liczba postów: 34
WindowsChrome 72.0.3626.109

No ale jeżeli ktoś jedzie z Zielonek (powiedzmy z północy Krakowa) i chce dojechać do Opolskiej / Conrada to po co ma omijać wjazd na powyższą ulicę i pchać się w naszym kierunku ?

Też jestem zdania, że dla nas to będzie forma wybawienia od korków na wyjazd na Opolska. Bo prawda jest, że wyjazd spod Lidla odbywa się bardzo sprawnie.

#5 2019-05-13 14:13:36

Grzegorz
Użytkownik
Liczba postów: 16
WindowsChrome 74.0.3729.131

Był ktoś na tym?
Wybudują tę drogę?   (liczę, że tak [dblpt]D)

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
psmw | domowawinnica | l322 | osuszanie poznań | To tak chwila gdy popsuł się komputer laptop tablet lub inne urządzenie elektroniczne? Serwis laptopów ursus Przyjdź do nas już dziś pomożemy