Nie jesteś zalogowany na forum.
Witajcie
Każdy z nas zapewne wie jak wygląda oznakowanie budynków na osiedlu adres 5 i (H, J, G, E, F + kolory). Jednak jak się okazuje w dniu wczorajszym było wezwane pogotowie do jednego z mieszkańców. Niestety ale służby medyczne przyjeżdżające na osiedle poinformowały że kompletnie nie mogły dotrzeć do wskazanego adresu. Od WEWNĄTRZ świetnie są opisane budynki, jednak z zewnątrz dla kompletnie OBCYCH osób dotrzeć i rozpoznać adres/budynek to DUŻY problem pomimo małych oznaczeń na rogach, dodatkowo ogrodzenia na ogródkach przysłonią widoczność.
Biorąc pod uwagę że każda minuta się liczy w przypadku zagrożenia życia, powinniśmy pomyśleć o lepszym oznaczeniu budynków zanim dojdzie do problemu. Pogotowie szukało 5 minut budynku, podobny problem występuje w przypadku zamawiania Taxi, również kierowcy zwrócili uwagę że fatalnie tu rozpoznać budynki, co sądzicie Państwo? Ale dwie sytuacje z życia codziennego przemawiają za tym że chyba jest coś nie tak?
Pozdrawiam
Zgadzam się, nie widać nigdzie, że to jest adres Pachońskiego 5, a żeby zobaczyć litery na budynkach trzeba wejść między budynki.
Popieram. Przydałoby się lepsze oznakowanie.
Również jestem za.
Również uważam, że oznakowanie powinno być lepsze, większe i od strony ul Wyki widoczne
Bardzo słuszne uwagi ,a tak ważne w życiu .Popieram ten pomyśł tylko jak go popchać do realizacji ?
Jak? Całkiem prosto, wystarczy mail do Zarządcy:)
Pozowoliłam sobie napisać takiego maila do P. MOniki i ona jak najbardziej zgadza się z nami co do oznaczenia osiedla.
Moja propozycja to tablica informacyjna zawieszona koło wejścia na osiedle - wraz z adresem naszego osiedla i wizualizacją - na wzrór obrazka z zał.
http://osiedlefi.pl/themes/white/images … a_nowy.jpg
Jesłi ktoś ma jakiś lepszy pomysł, proszę o wysyłanie maila do naszego Zarządcy.
Tablica jak tablica, ktoś kto przyjeżdża z zewnątrz nie będzie szukał tablicy lub jej po prostu nie zauważy, każdy szuka oznakowań. Najlepszym rozwiązaniem byłyby litery na górnych paskach kolorowych takie jak na budynkach przy wejściach, z tym że musiałyby być od zewnętrznej strony budynków lub rogi, albo i od środka. Gdy ktoś wejdzie na osiedle to od razu ma obraz jak to wygląda. Głośno myślę ale chyba będziemy musili zrobić jakieś spotkanie i kilka spraw dograć jeszcze.