Nie jesteś zalogowany na forum.
Drodzy,
uprzejma prośba do wszystkich, we wiacie śmietnikowej mamy żółte pojemniki na tekturę itp, często zdarza się że są pełne a znajduje się w nim kilka nie zgniecionych opakowań i zajmują całe miejsce. Zachęcam aby każdy z nas zgniatał, składał opakowanie i tym sposobem nie będzie przepełniających się pojemników. W dodatku panowie z MPO będą mieć mniej pracy i łatwiejszy wywóz. Szanujmy również pracę innych i dbajmy o to aby odpady zajmowały najmniej miejsca skoro jest to tak banalnie proste.
Dziękuję
WITAM I POPIERAM dokładam się do PROŚBY WRZUCAJMY KARTONY DO ŻÓŁTYCH POJEMNIKÓW I ZGNIATAJMY to niewielki wysiłek do konsekwencji jaką możemy dostac
Witam, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale do żółtego chyba wrzucamy metale i tworzywa sztuczne, a czysty papier i tekturę (ale nie po pizzy, bo tłuste) do niebieskiego, czy coś się zmieniło w zasadach segregacji?
SPROSTOWANIE tak .się skupiłam na PROŚBIE że w/w rozmówca pisał o żółtych pojemnikach a ja myślałam o kartonach faktycznie ciągle nie zgniecionych NIEBIESKI POJEMNIK !!!PAPIERY- dzięki za uwagę