Nie jesteś zalogowany na forum.
Witam,
Po pierwsze kupując mieszkanie na tym osiedlu, od początku dostaliście Państwo informację, że osiedle jest otwarte, bez dodatkowych furtek, płotków, ogrodzeń, szlabanów itd.
Po drugie, stojak na rowery służy do pozostawienia rowerów na chwilę, a nie na przetrzymywanie ich przez okres wiosna - jesień i rozumiem, że takie założenie było przy wypełnianiu ankiety na stojak rowerowy, na który sami głosowaliśmy.
Po trzecie opony i tym podobne rzeczy powinny być przetrzymywane w zakupionych komórkach lokatorskich lub boxach garażowych tj. postawione w ostatnim miesiącu z inicjatywy mieszkańców
Dlatego nie zgadzamy się na zamknięcie osiedla i nawet poddanie tego głosowaniu będzie niezgodne z produktem sprzedanym przez dewelopera.
Pozdrawiam
Dzień dobry,
mnie deweloper nie informował, czy osiedle będzie zamknięte, czy otwarte. Produkt to mieszkanie, do tego ewentualnie miejsce postojowe i/lub komórka lokatorska. Nic a nic w swoim akcie notarialnym nie znalazłam na temat tego, czy osiedle będzie otwarte czy zamknięte. Tym samym poddanie tej kwestii głosowaniu nie oznacza żadnej niezgodności z produktem sprzedawanym przez dewelopera. Jako wspólnota chyba nie chcemy odbierać sobie prawa do zmieniania otoczenie naszych mieszkań zgodnie z wolą większości? Pytanie tylko, czego większość z nas chce...
Moje stanowisko w tej kwestii jest takie, że chciałabym poznać koszty takiej inwestycji "zamknięcie osiedla" i wtedy poddać to głosowaniu - niech większość zdecyduje
Pozdrawiam
ina
witam,
Dokładnie, o przyszłości osiedla decyduje większość mieszkańców. Deweloper może komuś mówił, że osiedle będzie otwarte, ale to dotyczyło momentu kiedy on był właścicielem. Teraz właścicielami jest każdy z nas.
Tak samo jeśli Pan/Pani sprzeda swoje mieszkanie to nowy właściciel sam decyduje czy np. dobuduje sobie ściankę działową lub ją usunie. Poprzedni właściciel nie ma już nic więcej do gadania